16:00

Haparanda FF

Referat: Ohtana/Aapua FF - Haparanda FF

På Skolvallen vinner OAFF mot Haparanda FF med 5-0 (1-0)
Första halvlek inleds med en dubbelchans för Hector Garcia där målvakten i HFF Ville Savaloja gör två utmärkta parader. Sedan har John Kalla ett friläge där han dribblar bort målvakten men får bollen för långt ifrån sig. OA dominerar stort spelmässigt men skapar inte jättemånga öppna lägen mot ett defensivt spelande Haparanda. En frispark från Hector och en från Micke Krekula där Savaloja gör två utmärkta räddningar är dom bästa innan Anders Palo i den 43:e minuten öppnar målskyttet genom att nicka in en frispark från Micke Krekula. Vi går till paus efter en svag första halvlek där OA dominerat stort men inte varit önskvärt effektiva.

Andra halvlek blir bättre och redan i första minuten är Joel Hiltunen framme men bollen smiter över ribban. Samme Joel snappar upp en misslyckad rensning från målvakten och bredsidar bollen mot det tomma målet men en kvick Savaloja hinner tillbaks och räddar skottet. Några minuter senare har OA ett fint passningsspel där John Kalla avslutar över ribban. I den 58:e minuten kommer 2-0 när Anders Palo vinner en duell framför mål och John Kalla nickar in bollen i tomt mål. Happis får sin bästa chans i den 60:e minuten när vi slarvar med ett bakåtspel till Felle och en HFF:are hinner före och bollen passerar Felle men mirakulöst missar HFF öppet mål när bollen går i stolpen och ut. I den 70:e minuten går en hörna från Micke Krekula över alla och Joel Hiltunen rakar in 3-0. Fem minuter senare hittar Johannes Kero fram med en boll till Joel som sätter 4-0. Målskyttet avslutas i den 78:e minuten då en långboll når John Kalla som hinner före en utrusande målvakt och vickar in slutresultatet 5-0.

Sett över hela matchen är segern odiskutabel mot ett svagt motstånd. I OAFF var det försvaret som var vassast framåt. Micke Krekula med tre assist och Anders Palo med mål och assist får plussen. På mittfältet dominerade Hector Garcia och hade med lite tur kunnat göra 2-3 mål. Framåt plussar vi för tvåmålsskyttarna John Kalla och Joel Hiltunen. Haparanda hade en utmärkt målvakt i Ville Savaloja. Bland utespelarna var Pontus Svedlund den bäste.